12 april 2011

I've got a pocket full of dreams

"These streets will make you feel brand new, big lights will inspire you." Jag undrar vad det där beror på, hur det kommer sig att man kan känna faktiska känslor för en stad. För betong, stål, asfalt. Att jag fortfarande, medan vännerna planerar giftermål, husköp, barn och familjemiddagar, bara planerar vilket flyg jag ska sätta på mig härnäst, vilken hop av betongmonster jag ska ägna min tid, min uppmärksamhet och mina pengar åt. En gång i tiden trodde jag att det handlade om att växa upp. En fas att gå igenom, och om jag gick igenom den på "rätt sätt" skulle jag komma ut på andra sidan och ha glömt känslan av att jag är så stor, så alldeles för stor för det lilla rum som kallas "att vara på en plats och vara nöjd där". Det har bara aldrig blivit så. Nu när jag är lite äldre inser jag också att väntan på att något skulle gå över förstås var fel. För det finns inget som går över, ingen lärdom att dra om att gräset inte är grönare, för naturligtvis är det inte det. Däremot finns det en skyldighet gentemot hjärtat att lyssna, lägga örat emot även när det innebär att gå på tvärs mot konventionerna. Det finns inget grönare gräs för jag vill inte ha något gräs över huvud taget. Jag vill ha skyskrapor. Kilometer av neon. Nätter som aldrig tar slut. Ur askan, i elden, i elden. Jag greppar viljan, håller den i handen. Tar språnget. Det är så här det smakar när drömmar går i uppfyllelse.

I love big cities. I always have. I used to think my need for endless travel was a phase, that there was some sort of lesson to be learnt about the fact that there's "no greener grass". That I needed to somehow be content with where I was. Now I know different. I don't want no grass, I just want skyscrapers, neon lights and nights upon nights, and I will continue to make it happen. "There's nothing you can't do."

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det kan väl aldrig vara fel att leva / leva ut / leva i / leva med / leva av; sin dröm?!
(Så länge den inte skadar någon).
Du ska vara lycklig! :-)
Dittt sätt att "hantera" din dröm, ditt liv & dina val är rätt! Fortsätt göra det! Lev!

Anonym sa...

.... Det var alltså Sandra som skrev nyss! ;-)

Linda sa...

Drömmar är bra! Det tog mig bara lite tid att inse ;)

Anonym sa...

Ja och det konstigaste i kråksången är väl att min dröm plötsligt blev det mest vanliga i världen... barn & hus, fru & husdjur (och en stadig inkomst som tryggar allt det där...)!? HUR tråkigt osm helst! Men det absolut bästa, mest värdeflla, fina, stora & ljuvligaste jag kunnat drömma om... Konstigt. (Fast jag drömde inte om detta innan jag mötte frun.... konstigt vad som kan väckas vid liv av ett möte/en person...)
Fast jag har ju en & annan dröm kvar, som handlar om annat, och det ska jag nig ta tag i senare...
KRAM!!!
Glad att ha dig i mitt liv igen! :-)
Sandra

Linda sa...

Jag är glad att ha dig i mitt!! En sådan där närvaro man vet att man saknar, men ändå inte begriper hur mycket man saknar förrän den är tillbaka, om du förstår vad jag menar?

Jag tycker inte att din dröm är ett dugg tråkig. Jag tror helt enkelt inte att det finns några tråkiga drömmar för då hade det inte varit DRÖMMAR.

Oavsett vad den där rösten säger inuti är huvudsaken att man följer den - ÄVEN om det är precis vad alla andra gör, eller inte alls vad någon annan gör, eller något mitt emellan (så länge det inte skadar någon, nej!)

För mig har det varit svårast att lära sig höra rösten och börja stänga ut alla andras. Tänk att det tog 30 år... Men det var kanske vad som krävdes för att bygga upp styrkan och hörseltekniken? ;)

KRAMAR till hela familjen!