07 juni 2007

Regnperiod

När det regnar, regnar det neon. Vid den här tiden på året är det bra blött i Tokyo. Ändå är det så älskvärt. Jag har aldrig lärt mig aldrig att cykla med paraply, men det gör liksom ingenting. Att vara ute en fröjd, spelar roll om skorna blir genomvåta och vatten sipprar mellan tårna och det tar dubbelt så lång tid att ta sig hem. Små regnpauser under viadukter och små broar. Kanske en snabb Y200-latte på opersonliga Caffe Veloce där personalen gör ett litet hjärta i den skummade mjölken. Utanför fönstret regnar det neon. Lycka innanför bröstkorgen ändå. Vi ses snart igen, hjärtat.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det regnade idag, men bare ett litet tag, och inte sådär som det kan göra under den stund då jag inte tycker om den här platsen, när det regnar framifrån, bakifrån, sidledes, uppifrån, blåser storm och man inte vet vilken sida man skall skydda med paraplyet eller om det överhuvudtaget kommer att hålla till skillnad från paraplyer som ligger i drivor i rännstenen och man blir dyngsur från fötterna upp till knäna medan japanerna inte har en droppe på sig när de stiger på tunnelbanan.

Linda sa...

Nej, hur sjutton lyckas de med det...?!

Dennis Alexis Hellström sa...

Tack för tipset! :D Har inte sett den faktiskt.

Martin J Frid sa...

Tyfonerna kommer nog lite senare framåt sensommaren, först ska vi genomlida tsuyu, regnsäsongen. Jag noterar att Oman och Iran drabbats rejält denna veckan (BBC har rapporter). Känns Japan lika avlägset som Mellanöstern förresten? Bor man här undrar man ju.

"Små regnpauser under viadukter" efter att "vatten sipprar mellan tårna" - Linda, Linda, hur gör du, det är poesi hela tiden.

Anna Malaga sa...

Vad vackert det lâter!