11 oktober 2007

En neslig tjuv är Tokyo

Rim skrev något så träffande att jag bara citerar henne rakt av:

"Utlänningarna jag stöter på i Japan, eller snarare här i Tokyo, är desto mer homogena. Inte till utseendet, men allt som oftast i tankesättet.
Du träffar någon, en kompis till en kompis, nån människa på en klubb, någon som har hittat till bloggen, hursomhelst, vartsomhelst. Du sätter dig och pratar med dem lite (gärna efter en öl eller två) och inser att ni är grymt lika. Eller snarare de som brinner för Tokyo på samma sätt som du gör visar sig dela dina åsikter, värderingar och drömmar på ett nästan kusligt sätt.

Det är Vi som Vill Mer. Ständigt Mer! (Leva mer, älska mer, brinna mer, brinna mer!) Tokyo drar oss till sig, och när vi väl är här finner vi nästan genast ro i en annars konstant rastlöshet. Ibland har vi dragits hit länge, länge och pustar ut, sätter oss tillrätta. Äntligen framme. Och ibland kommer vi hit, intet ont anande, och staden smyger sig på oss som en ficktjuv om natten. Det är inte förrän vi återvänder till det vi tidigare kallat 'hem' som vi inser att Tokyo har stulit någonting från oss och det enda sättet att återförenas med det är att återvända hit.

En neslig tjuv är mitt hjärtas stad."

Jag kunde verkligen inte ha sagt det ett ord bättre själv. Och den där nesliga tjuven älskar man mest i världen. Snart, snart. Återföreningen är inom räckhåll!

8 kommentarer:

Rim of the World sa...

Grattis till den antågande flytten! (En high five vore nog på sin plats här!) Hur länge kommer du stanna i Tokyo?

Rim of the World sa...

Hahah, såg just din bild här till höger, och visst är det sant!? "For relaxing times..."

Linda sa...

Rim, tackar tackar! Jag tror att jag slänger iväg ett litet mail istället för att svara här :)

Bijoruku of Origo sa...

Mycket bra citat! Håller med om det som står i texten. Tokyo är mer än bara Tokyo!

christel sa...

Underbart skrivet! Känner igen mig i det där med att leva mer! Nu har jag bara varit i Tokyo en snabbis, men ska till Japan snart igen, ser jättemycket fram emot det och tror att japan är ett land som kommer passa mig perfekt! Undrar om tjuven kommer att ta mig med storm också?

Linda sa...

Bijoruku, jag skulle nog visserligen säga att Tokyo just är Tokyo och ingenting mer, just för att ingenting är som Tokyo ;)

Christel, det ska bli väldigt spännande att höra om :)
Blir det någon skidresa till Hokkaido? :)

Frozenswede sa...

Men, kom inte min kommentar med? Nytt försök:
Ditt inlägg känns som synkronisitet eftersom jag kom till baka till din blogg med ett syfte. För ett halvår sedan frågade du min tjej (Doing Tokyo) om det var jobbigt att lämna Tokyo och hon svarade att det kändes okej, eftersom vi hade varit inställda på ett halvår. Vad jag kom hit för var för att, retoriskt, be dig att ställa om frågan.

För varje dag som går blir längtan att åka tillbaka allt starkare.

Som en bekant (som bott i Tokyo i 15 år nu) sade till oss: "Tokyo is a mistress, you'll be back sooner than you expect."

christel sa...

Ja, det blir skidåkning i Hokkaido men inte den här gången, det sparar jag till våren när det finns mer snö.

Denna gång ser det ut som att södra delen kring Nagasaki får sig ett besök, det ska blir hur spännande som helst!