01 oktober 2007

"Smoking is cool and you know it"

I ett av mina favoritavsnitt av Friends (närmare bestämt s1e3, "The one with the thumb") börjar Chandler röka efter si och så många års uppehåll. Vid vännerns enträgna försök att övertala honom att sluta igen svarar han "bottom line is, smoking is cool and you know it!". Tja, med de här nya cigaretterna i stan är det onekligen argumenterbart...


En gång i tiden skrev jag om ett cigarettpaket (se ovan och följ länk) som jag tyckte var hur coolt som helst, och då, precis som nu, önskade jag också att jag inte slutat röka. Fast vad är det som hindrar att ha cigaretter som accessoar egentligen (förutom pengar rakt i fickan på ruskiga tobaksbolag)?

4 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.acatinthekitchen.com/?p=276

du är väl totoro älskare du också?

Linda sa...

Självfallet! :D

Martin J Frid sa...

Från 1 oktober varje år är det bröstcancer-kampanj i Japan. Skolelever går ut med bössor och samlar pengar till forskningen. Man får en liten rosa fjäder att sätta på kavajen. I år har man dessutom färgsatt stora byggnader som Tocho i SHinjuku och Tokyo Tower, som blir belysta med rosa ljus. Grannt!

Bröstcancer är ett jätteproblem som "ruskiga tobaksbolag" verkligen är direkta orsaken till. Cyniskt att designen ska vara så snygg. Varningstexten är under all kritik också, de hänvisar till att rökning inte är så bra, och vill man veta mer kan man läsa mer på en hemsida med lång och krånglig adress.

Linda sa...

Martin, jag håller med dig till punkt och pricka. Det händer tyvärr att jag röker då och då, men jag köper aldrig cigaretter längre. Bra att det görs kampanjer!