08 november 2007

Malmötrotter

"När Google Earth lanserades 2005 satt någon programmerare i högkvarteret Googleplex i soliga Kalifornien och skulle märka ut Malmös mittpunkt", skriver Mattias Oscarsson i sin ledare i senaste numret av Sydsvenskan Dygnet Runt. "Det gick sådär. Av någon anledning bedömdes Malmös absoluta centrum ligga på övergångsstället i korsningen av Nobelvägen
och Sorgenfrivägen."

"I den här veckans nummer har Linda och Miriam gett sig ut för att leta upp områden i staden som också är Malmö, men som är lätta att missa om du inte råkar bo där," fortsätter Mattias. Och visst är det så! "Läs deras guide till Rosengård, Holma, Kirseberg och Limhamn. Och inse sedan – för att parafrasera ett gammalt sydsvenskt ordstäv från förra millenniet – att haur du sett Holma, haur du sett Malmö."



Dygnet Runt hittar du lite överallt om du bor i Öresundsområdet. I vanlig ordning kommer reportaget även att publiceras i Sydsvenskan Kultur & Nöje-del imorgon fredag. Utan tillgång till varken Öresund eller papperstidningen, går reportaget att läsa här eller här.

3 kommentarer:

Martin J Frid sa...

"Hello Kitty, Hello Rosengård" - den där refrängen ska du ta patent på!

Jättekul att kunna läsa sidorna direkt här på din blog.

Grattis till alla spaltmetrarna.

Linda sa...

Tack Martin!
"Det kommer mera" ;)

Art-consulting sa...

Hi here is Nino Hagen :-)
german energy to be like you

Neo