11 mars 2008

Japanskt godis är en fest

Givetvis är japanskt godis härligt utspaceat. En explosion i färg och form med de mest klämkäckt kawaii inslag man kan tänka sig. Och antagligen inte med en naturlig ingrediens så långt ned i innehållsförteckningen man kan komma. Hur japanska brudar kan vara så läskigt skinny och ändå få i sig t.ex. de där fantastiska Harajuku-våfflorna är ett mysterium. Jag sväller själv som en ballong sedan jag jag fyllde 20 plus. Det är inte lätt att ha en sweet tooth i Japan, inte. Förutom att jag är så förtjust i socker råkar jag också vara jätteförtjust i pasta och vin. Mmm, strålande kombo. Men det som inte är vackert för kroppen är åtminstone vackert för ögonen!Det finns säkert bättre sajter, men för den som är intresserad av att använda sig av japansk mat och ingredienser finns Japanese Kitchen UK på nätet. Med godis i lagret också, förstås.

5 kommentarer:

Martin J Frid sa...

Om jag får din adress, ska du få ett Röda Kors-paket. Jag menar, lite att dela ut till alla som känner sig lite svultna på japanskt godis...

Marie-Louise sa...

Haha, jag tror jag ska skriva ett eget inlägg om allt annat konstigt godis i Japan. T.ex den där "chipspåsen" som innehåller silvrefärgade torkade firrar! Det måste helt klart vara nyttigare för dig. :)

Linda sa...

Martin, vilken lycka! Jag har mailat dig min adress! Vilken påskpresent :D

Marie-Louise, när vi hade en hemmafest tillsammans med våra japanska vänner (och en och annan vietnames :P) hade de med sig de mest underliga saker... Men som vegetarian har man ju alltid en ursäkt att slippa smaka ;)
Fast jag tror att du har helt rätt i att silverfärgade torkade firrar är nyttigare än chips!

Marion Eleonora sa...

Rena fröjden för ögat det är. Tur att inte godiset i Sverige ser så kawaii ut då skulle jag nog leva på det. Haha.

Linda sa...

Jag med!!!