17 april 2008

Tatueringskonst

Jag har en bekant i Stockholm som ofta får höra att hon har världens vackraste vänner. Det tycker jag minsann ofta att jag själv har. Titta bara på numera Londonbördiga Johanna och Walle här (Johanna hör f.ö. till oss galningarna som ska cruisa i Kalifornien i vinter). Johannas ryggtavla är nästan lika gorgeous som hon själv är.
På tal om tatueringar förknippar de flesta tatueringskonst i Japan med yakuzan, maffian (om vilket du kan läsa mer om här). Och visst stämmer det att du just p.g.a. det kan bli bannad från att t.ex. komma in på onsen, traditionella källvattensbadhus.
Men naturligtvis finns det en helt annan tatueringshistoria i Japan också. Bl.a. står Scratch Addiction Tattoo i Harajuku bakom Tokyo International Tattoo Convention (där tatuerare som Philip Leu, Leo Zulueta, Bob Roberts, Scott Sylvia, Joe Vegas och Freddie Corbinsom visat upp sig från sin bästa sida) och det är bara en av mängder med liknande tillställningar som årligen annordnas. Sedan 2006 finns det t.o.m. en Female Tattoo Convention i Tokyo.

I dag strålar solen i Stockholm. Jag lyssnar på Queens of the Stone Age och njuter av att jobba med ett par reportagejobb om London, New York och coola barer runt om i världen. Ibland tycker jag verkligen att jag har världens roligaste jobb. Livet ska handla om njutning - kan åtminstone jag, som är tillräckligt priviligierad för att låta det handla om det, tycka...
Tatueringar är en av livets njutning även om de kanske gör ont att göra. Se bara vilka vackra resultat det får på Tokyo International Tattoo Convention förra året (vem som stått bakom kameran vet jag tyvärr inte).
onvention

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Måste ha missförstått något... Walle och Joel är ju tvillingar!

My sa...

Eh, haha, "ett par reportagejobb om London, New York och coola barer runt om i världen" låter onekligen helt suveränt! Har du varit på "Bar Jam" och "Bar Soul Sonic Boogie" i Ebisu? Väldigt shysta barer. Vi får gå dit i juni och ta en drink eller två.

Linda sa...

Nog är de det! Samma frisyr och samma piercingar, världens sötaste par!

Både Bar Jam och Bar Soul Sonic Boogie har gått mig förbi, går jättegärna dit någon gång i sommar!
Ser verkligen så sjukt mycket fram emot vår tripp nu när det börjar närma sig. Om ett par veckor ska vi ge oss i kast med det seriösa lägenhetsletandet.