06 maj 2008

7 000 konstnärer i Tokyo

Lokaliserat i centrala Harajuku ligger det spektakulära Design Festa-galleriet vars byggnad i sig är ett konstverk. Öppnat i april 1998, består det av 12 utrymmen till för konstnärer från hela världen. Amatörer som proffs, japaner som gaijiner får här möjlighet att visa sina originalverk – oberoende av vad de består av. En del dekorerar hela rum, andra hänger en tavla. Utrymmena är därför i ständig förändring och förnyelse, allt eftersom konstnärer anmäler intresse och betalar en summa för att få ”ställa ut”. Galleriet är med andra ord en stor källa för kreativitet, konstnärlighet och allehanda skapande. Andra aktiviteter, som tillfälliga kaféserveringar, workshops och teceremonier hålls då och då. Även om du så besöker Design Festa Gallery regelbundet kan det garanteras att du ständigt bjuds på någonting nytt, och alldeles unikt.

Asiens största internationella konstevent anordnas i samarbete med Design Festa på Tokyo Big Site den 17 och 18 maj (jag är lite tidigt ute med att tipsa, jag vet). Arrangörerna väntar 60 000 besökare från 69 länder som kommer för att titta på 7 000 utställare i totalt 2 600 utställningsrum. Det kommer även att arrangeras föreställningar både inomhus och utomhus, filmvisningar och mycket mer.
Inträdet är blygsamt. Förköp kostar ¥800 för en dag, ¥1 500 för båda. Köp i dörren går på ¥ 1 000 för en dag, ¥1 800 för båda.
Läs mer på Design Festas hemsida (som t.o.m. har en svensk avdelning).

Inga kommentarer: