07 november 2008

Tokyo!

Det är något av tradition för mig att gå på Stockholms Filmfestival. Min och Andreas första "dejt" bestod i att, tillsammans med två vänner, gå och se festivalens Face2Face med vår stora idol David Lynch och Mulholland Drive på urvalet "Lynch by Lynch".
Sedan dess har jag haft underbara upplevelser på festivalen, som premiären av Shortbus följt av Face2Face med John Cameron Mitchell. I år är programmet som vanligt jättestarkt, men plånboken desto mindre... Men kanske, kanske att man kan komma ut och se en handfull filmer, till exempel den nordiska premiären av Tokyo! av mästerliga regissörer som Michel Gondry, Leos Carax och Joon Ho Bong.

"I denna antologifilm skissas tre ytterst säregna och lätt bisarra porträtt av Tokyo, långt bortom fagra vykortsbilder. En flerfaldigt belönad trio av visuella regissörer som har allt ifrån samhällskritiska monster och framtidsdystopiska kärlekspar till en allvarlig Jim Carrey på meritlistan. För dig som vill få en unik sightseeing i världens häftigaste stad."

Det kan inte annat än vara bra!

5 kommentarer:

Eva sa...

Scyssta tips. Har noterat Tokyo som "vill se".

Anonym sa...

Spannande!

Nathalie sa...

Ja, den vill jag se. Trailern är lite odd dock. :-) Vill se Mermaid, Tokyo! och Gomorra. Har en grejj för organiserad brottslighets historia...

Birgitta sa...

Dessutom är det en av mina absoluta hjältinnor som får Lifetime Achievment Award - så hälsa gärna till Charlotte Rampling om ni ser henne & minns alla våra analys-diskussioner om Swimmingpool!

Linda sa...

Nathalie, du kan säkert ge Andreas ett och annat tips, han har också en svag nerv för organiserad brottslighet :P

B - jag såg att Charlotte Rampling skulle komma hit! Det känns rätt stort :D
Sous le sable är underbar!