10 december 2008

Wow-faktor

Det slog mig just att Tokyo är så stort att det är fyra hela Sverige i en enda stad. Det är sådant man försöker jämföra med för att över huvud taget kunna greppa hur megastor megastaden är. Fast det känns ändå fullständigt ogripbart fortfarande.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Art news from Sweden.
The Best mohammed T-shirt art is from Sweden. Watch and read the info at,
http://www.mohammedt-shirt.com
Don´t translate read in English.

Victoria W sa...

det roliga med det hela, (när man tänker på det du skrev om fyra sverige) är att det inte alls känns så när man befinner sig i tokyo!

Linda sa...

Jag tycker alltid att Sverige känns litet, även mitt i den galnaste rusningstrafiken här i Stockholm. Och jag tycker alltid att Tokyo känns enormt, även långt, långt ute i de tysta "förorterna". Så på något vis känns fyra Sverige i ett Tokyo inte tillräckligt, "fyra Sverige? Men det är ju ingenting!". Eller så... :P

Anonym sa...

hm, det lät lite för bra :) Det kan inte stämma, kanske om man räknar in prefekturen...

Anonym sa...

varför känns det som att detta utgör varannat inlägg från dig?
man tycker ju nu att du borde förstått att tokyo är stort, och inte tjata om det hela tiden. dessutom bor det 12 milj i Tokyo, ska du räkna med en massa utanför kan du ju lika gärna lägga till danmark och norge osv i sverige också?

Linda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linda sa...

Bara varannat? Jag trodde det var ungefär varje, så mycket som jag tycker om att tjata och upprepa mig. Jag är lite dum också och måste påminna mig själv, förstår du.
För övrigt bor det, i Metropolitan Tokyo, enligt de senaste beräkningarna från 2008, 34 400 000 människor. Och 9 x 4 är som bekant 36. Så det var ju inte helt korrekt, men vad är väl en och en halv miljon människor hit eller dit? Peanuts!