21 mars 2007

Sakuran blommar!


Officiellt började sakuran så sakta att slå ut i Tokyo igår! Och Metropolis tipsar sina läsare om de bästa sätten att fira hanami. Vad sägs om att undvika att dricka den inhemska alkoholdrycken happoshu, vilket påstås vara "hangover in a can"? Eller att inte glömma en videokamera för att kunna filma när din chef gör bort sig? Only in Japan...

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag tyckte att Metropolis förslag nummer 1 angående hur man avnjuter högtiden var elakt:

"1. Repeat the word “kirei” every 10 seconds"

:-(

Jag hoppas och förväntar mig ett antal mejlade bilder på rosa träd från japan under den närmasta tiden! :-)

Linda sa...

Vännen Tomomi förbereder sig för hanami-friande och jag är BARA avundsjuk.
På tal om det är det lustigt, det här med vad man fascineras av. Ty för henne, som bor i Tokyo, är Stockholm den bästa platsen på jorden. Hon kommer till stan en vecka i april, en efterlängtad höjdpunkt som bryter av vardagen hemma.
Ja, allt blir ju vardag till slut, antagligen speciellt det som är ens default-läge för vardag...

Anonym sa...

jag tror att flytta till en anna plats är som att få starta ett nytt liv, att få uppleva allting från början igen, allt bekant och känt blir nytt och okänt. Så fort det är bekant och vanemässigt blir jag rastlös.