16 april 2007

Med hälsningar från Iran



Det är inte varje dag det dimper ned ett vykort från Iran i brevinkastet. Vår vän Johan är där och reser med några av sina vänner och arbetskollegor från svenska militären, och det ska bli spännande att höra mer om upplevelserna lite längre fram.

Jag älskar att få vykort. Min vän Mikael brukar vara exeptionellt duktig på att skicka den ena slående vyn efter den andra när han är på resande fot. Nu till hösten, då det ryktas att han ska spänna på sig ryggsäcken och ge sig ut igen, hoppas jag att han fortsätter vår lilla tradition.

Jag älskar inte bara att få vykort, jag tycker det är riktigt roligt att få skicka dem också. Vanligtvis brukar det varken kosta speciellt mycket varken med själva korten eller det internationella portot. Det enda undantaget är månne Indonesien: då jag och Andreas skulle skicka vykort hem från Bali där vi var för ett par år sedan, försvann nästan en hel dagskassa på frimärken... Självklart var det också från just Bali vi råkat välja att skicka flest vykort under vår långresa i Sydostasien, mycket för att vykorten därifrån var oerhört hänförande med sagolikt gröna risfält, färgexplosioner till solnedgångar och underverk till gamla tempel och helgedomar.
Ett internationellt frimärke på Bali kostade f.ö. 9000 rupis, d.v.s. motsvarande 6,27 SEK. Inte mycket kan tyckas, men m.t.p. att vi bara hade 100,000 rupis om dagen och ungefär 15 vykort att skicka var det inte mycket mat i magen vi fick den dagen ;). I jämförelse med de andra länderna vi besökta, t.ex. Thailand, var det en enorm skillnad i pris.
I Japan kostar ett vykort ungefär Y100 (5,63 SEK) och ett internationellt frimärke Y90 (5,07 SEK). Å andra sidan har de flesta som reser till Japan och vill skicka en hälsning hem något större reskassa än de som reser till Indonesien...

6 kommentarer:

Pumita sa...

Jag älskar också vykort, både att skicka och att få! Men som du säger kan det bli ganska dyrbart ibland... som när jag var i Centralamerika. Då skickade jag minst ett kort från varje land (besökte 6 länder av 7) till en välvald skara av de närmaste. Hur jag än räknade blev de för många.

Anna Malaga sa...

Jag älskar att fâ vykort, men det är sällan jag fâr nâgra nu för tiden - trist! Det verkar som om folk inte skickar sâ mÂnga nu för tiden.
Visst är det mysigt att sitta i lugn och ro p ett café och skriva vykort!

Linda sa...

Det är synd att det inte skickas lika mycket vykort längre, verkligen. Det är synd att det inte skickas lika mycket brev ö.h.t. faktiskt. Det går helt enkelt inte att jämföra med att få ett mail i sin inbox...
Min bästa vän flyttade nyligen till Peru och jag har lovat henne att skicka ett roligt paket i veckan, med brända skivor, uppdateringar, sudoku och annat pyssel. Hoppas bara att inte DET kostar för mycket :P

Nadia sa...

Visst ar det kul med vykort! Tidigare samlade jag pa vykort fran spannande och exotiska platser men numera sa far man ju sa sallan nagra. Kan medge att jag sjalv inte ar sarskilt duktig pa att skicka vykort langre,daremot koper jag garna pa mig en hel hog vart jag an ar for att ta med mig hem som minne.

Linda sa...

Nadia, det gör jag också! Sen vet jag aldrig var jag ska göra av dem... Men de brukar hamna i något fotoalbum förr eller senare ;)

Anonym sa...

palm angels
hermes birkin bag
supreme new york
off white outlet
fear of god outlet
yeezy 500
supreme outlet
jordan 12
off white
supreme outlet