14 maj 2007

Radio Japan - på svenska

Det har blivit mycket radio på sistone (på fredag är det dags för mig igen), så jag tänkte fortsätta i det spåret. Tack förresten alla som har hört av sig med positiv respons på sändningen i P3 i fredags. Det värmer givetvis!

Radio Japan, NHK World Network (NHK är ungefär som Japans motsvarighet till SVT) har en skandinavisk redaktion i Tokyo. Sen 1960 sänder de svenska radiosändningar - om Japan, från Japan. Med andra ord verkligen något för Japan-fantasten. Lyssnaren tar del av sådant som japansk kultur, ekonomi, politik och utveckling, liksom lyssnarbrev, musik och uppdateringar av aktuell situation i Asien i stort.
Ett svenskt fönster in i en annan verklighet.

Om du är intresserad av att lyssna, kan du göra det här.
Kanske läser du redan Martins blogg? Passa på att lyssna på honom när han sänder också!

Martin finns inte bara i bloggsfären, utan i etern också.

7 kommentarer:

Martin J Frid sa...

Vad kul! Tackar tackar.

Denna veckan har vi program om ungdomar som gillar japansk manga och anime i Danmark (måndag), alger som biobränsle (tisdag), rökförbud i Nagoyas taxibilar (onsdag), samt debatt om Japans försvar (torsdag).

Vi hörs!

Anonym sa...

personligen tycker jag att det är tråkigt att det framstår som om många i den yngre generationen inte ser det fina med att vara pacifistisk nation enligt konstitutionen. Sedan vet jag inte om det är lika vackert att få sin konstitution genom ett annat land. Men, jag tycker inte att man kan påstå att en ändrad konstitution INTE är ett steg i en riktning mot något mer, att ändra konstitution är inte att stå still

Martin J Frid sa...

Ingen får något gratis
Ingen är verkligen neutral
Ingen kan undvika förändring.

Anonym sa...

det blev verkligen fel att använda order "få" i ovanstående sammanhang, ber om ursäkt för det misstaget. Dock var det aldrig tanken att förmedla ordet "få":s gratisinnebörd, jag är medveten om vad som föregick skapandet av det vi nu diskuterar.

Likaså att Japan är långt ifrån neutrala, men jag anser att det inte riktigt är vad vi diskuterar häri, vilket i strikt mening är att ifrånsäga sig att utifrån sin konstitution föra aggressionskrig.

Och ingen kan undvika förändring, men man kan söka/önska att den går i en riktning som jag anser vara mer önskvärd än den häri aktuella.

Linda sa...

Oj, här hamnade jag visst i en diskussion som jag inte hängt med i från början. Har Erik månne lyssnat på ett inslag?

Anonym sa...

Linda, nej, jag kommenterade endast torsdagens ämne med tanke på dess aktualitet.

Martin J Frid sa...

Jo, du har helt rätt Erik, det är verkligen ett aktuellt ämne. Kom just att tänka på att EU också försöker skriva ihop en ny grundlag, men det har ju också stött på patrull. Underliga tider vi lever i.

Ett av argumenten mot den folkomröstning japanska parlamentet röstade igenom igår, som ska låta befolkningen säga "ja" eller "nej" till en ny grundlag, är att det borde vara folket själva som skriver sin grundlag, inte att den ska pressas på folk av en liten grupp politiker.