15 maj 2007

Stadsdelsguide över Tokyo - Ikebukuro

Turen har kommit till lite sjaviga Ikebukuro. Inte en av mina favoriter, men en stadsdel som jag dock ändå spenderat hyfsat mycket tid i. Kanske för att vi på en liten anonym bakgata lyckades hitta en helt fantastisk affär som sålde alla action figurer mellan himmel och jord - och som precis skulle stänga, så att allt var kraftigt rabatterat. Eller kanske för att det med jämna mellanrum finns en viss charm med det mindre polerade.
Hur som helst. Har ni vägarna förbi Ikebukuro, har jag samlat tips som ni kan läsa här.

---
Idén med artiklarna är att ge en överskådlig blick av de stadsdelar i Tokyo som är av störst intresse för en förstagångsbesökare. De innehåller även tips på upplevelser, shopping, restauranger och nattliv som kan komma till användning många gånger om. Ett användningssätt är att klippa in dem i ett word-dokument och skriva ut samtliga inför en resa, eller helt enkelt att gå till direkt på nätet för att få idéer om vad man kan göra var beroende på vad man är sugen på. Tokyo har allt, men ibland kan det vara lite svårt att hitta det. Jag hoppas att jag kan bistå!

2 kommentarer:

Mathias Zachau sa...

Jag gillar verkligen den här stadsdelsguiden över Tokyo:) Du skriver med väldigt stor pondus också, stilistiskt rentutav;D

Linda sa...

Mathias, man tackar! Jättekul att få höra :)