23 juli 2007

Venedig

Jag åker till Venedig om en vecka. Någon som har tips? Kommentera eller maila i.s.f.

7 kommentarer:

Chrille sa...

Ha det så trevligt under din semester!

Linda sa...

Tack! Jag ska försöka så gott jag kan :)

ミカエル sa...

Ja, jag har ett tips: Åk inte till Venedig! >_<

Men om du nu tvunget ska till Venedig så åk inte Gondol. Jag rekommenderar bakgator, de yttre öarna och arkeologiska museet på Piazza San Marco. Och att äta så långt från centrum som möjligt, men det är väl en självklarhet...

Sara sa...

Hej Linda!
Oh la la, Bella Venezia... Mitt tips hade varit hade varit att åka vintertid, eller tidig vår, då man får ha staden för sig själv. Men ett par tips: Piazza San Marco besöks bäst tidigt på morgonen, innan folkstormen. Ponto Rialto bör ses, men jag håller med om att undvika gondolerna. Annars konst, konst! Guggenheimkollektionen (bla Picasso och Miro)eller Gallerie dell' academia (renässans)är pärlor. Oh, missa inte sista vaporetton hem, bara!

Julia sa...

Se till att ta dig ut lite utanför värsta turist-centrum. Jag och min pojkvän gick omkring på promenad, och råkade hamna lite längre ut. Helt underbara hus, och kul att se studenter som spexar och så.

Sen var vi visserligen tvungna att köpa en karta för att hitta tillbaka igen, haha :)

Linda sa...

Tack! Tipsen är nedskrivna.
Att Venedig är mer turister än genuina invånare, det har jag förstått. Jag är därför förberedd på men-det-här-är-ju-inte-Italien-chock, och därför förväntar jag mig att slippa en ;)
Julia, har också hört att det där att gå vilse är en del av charmen. Vi ska försöka plocka upp en bra så fort vi kan. Tack igen!

Pumita sa...

Buon viaggio! Ha en underbar semester! Tyvärr har jag själv aldrig varit i Venedig och kan inte ge några tips, men ät gott och drick gott, vila och njut! :)