23 augusti 2007

Frågor och förslag

Inspirerad av Ulrika känner jag att det, nu när jag eventuellt ska försöka komma igång med bloggandet igen, kunde vara på sin plats med en liten frågestund. Om ni undrar något om mig är det bara att fråga på, men framför allt undrar jag om det är något särskilt ni skulle vilja läsa om - jag tänker då främst i relation till Japan, Tokyo och resor i allmänhet -, tips som kan hjälpta till att kickstart my creativity. Högt eller lågt, matnyttigt eller anekdoter. Anything goes!

8 kommentarer:

Marion Eleonora sa...

Japansk film! I och för sig kanske du har skrivit om det tidigare, men är inte säker...
Vore kul att få lite filmtips av dig, gärna nåt i stil med Kamikaze girls.

christel sa...

Jag är jättesugen på att åka skidor i Hokkaido, har du gjort det? Tips på andra saker att göra i norr?

Jag kommer att åka till japan om inte allför länge och ska lusläsa dina tips innan!

En helt annan fråga: Hur blev du frilandsskribent? Vilken utbildning har du och hur kom du in i branchen?

erik sa...

Inte nödvändigtvis ett förslag, men ett lästips om de lite mörkare sidorna av det japanska samhället:

http://en.wikipedia.org/wiki/Hikikomori

Linda sa...

Kul att du bloggar aktivare igen! Japansk politik och ekonomi vore det intressant att läsa mer om, då dessa områden fortfarande verkar styras mycket av traditioner. Min pojkvän jobbar en del med japaner, och det vore intressant att sätta hans upplevelser i ett samhällsvetenskapligt sammanhang.

Leon sa...

Jag har en fråga: Hur är det med skor i japan, finns det bara små storlekar? Har 39-40 och undrar om det går att få tag i fina tjejskor i större format :)...Tack för en underbar blogg och dina massa olika guider till tokyo!!

Martin J Frid sa...

Hoppas läsa mer om ungdomskulturen, studier, hur man får möjlighet att bo här, jobb för svenskar osv. Plus sådant som bara du kan beskriva på ditt unika sätt!

Carro sa...

Hur mycket kostar det att resa inom Asien med start från Japan? Skitjobbig fråga, men jag vet liksom inte nån annan som kan svara på den... :D

Bijoruku sa...

kan du inte skriva hur det var att bo och ta sig runt? Om det var dyrt där osv. Bodde ni i lägenhet? Hur var kvalitén på bostaden? Man har ju hört att det är dyrt att bo i Tokyo, men är det så mycket dyrare än i Stockholm?