22 augusti 2007

Japansk musik och Den Stora Kärleken

Bland posten som hopat sig innanför ytterdörren under min bortavaro finns ett gäng recensionsplattor. När jag öppnar kuvertet hittar jag det japanska poprockarna An Cafes senaste platta Magnya Carta. Trots att jag aldrig hört dem förut svämmar plötsligt hjärtat över av kärlek när jag tittar igenom utskicket och jag kommer på mig själv med att stå och bara fånle. Åt den söta tecknade poster som medföljer i konvolutet, åt att det i pressreleasen står att bandets starkaste sida är deras "stylish and colorful outfits" som fansen givetvis efterapar - helt enkelt åt att jag överväldigas av min stora, stora Japan-kärlek. Tokyo, the love of my life. Tokyo, min mesta och intensivaste lovestory. (Ok, Andreas är också det, men jag måste erkänna att det nästan är fånigt hur vi är lika kära i annat som i varandra och att vi då också alltid lyckas bli kära i samma saker, om det så är Tokyo eller rödvin med viognierdruva eller Trent Reznor). Och då inser jag att jag nog ändå vill blogga, för det är ju här jag får utlopp för den där stora kärleken till landet som får mitt hjärta att svämma över, brista, bli komplett. Det har ju alltid varit därför jag bloggat.

7 kommentarer:

Mikusagi sa...

Jag har inte heller hört Antic Café. För jag orkar inte söka efter dem... men de är så söta~

Chrille sa...

Kul att du fann en mening med ditt bloggande :)

Linda sa...

Ja, någonting finns det definitivt. En kreativitet och kärlek som måste få utlopp.

Marion Eleonora sa...

Vad kul att du bestämde dig för att fortsätta med bloggandet :)

Mathias Zachau sa...

Jag är lättad över att du valt att fortsätta:)

På tal om An Cafe - jag bara måste tipsa om en klassiker. Låten heter Smile Ichiban Ii Onna (http://saigohohoemi.blogspot.com/2007/08/dagens-lt-cafe-smile-ichiban-ii-onna.html).
I musikvideon får vi se hur Bou, den transsexuella killen med blont/vitt hårsvall, mobbas i skolan och gör allt för att passa in, för att i slutet hitta sitt livs kärlek. Helt fantastiskt gulligt:)

Mathias Zachau sa...

Såg nu att länken blev skev. Här är den fullständiga: http://saigohohoemi.blogspot.com/2007/08/dagens-lt-cafe-smile-ichiban-ii-onna.html

Linda sa...

Tack Mathias, ska kolla in det så fort jag är mindre sjukig...