27 februari 2008

Världens godaste bönor

Trots att det precis varit lunch kan jag inte hjälpa att få aptit igen av den här bilden på japansk mat. Lima beans (eller butter beans - men vad heter de på svenska?), de stora, gröna bönorna i nedre vänstra hörnet är något av det godaste jag vet. I Japan äter man dem bl.a. som snacks till öl. Supergott!

5 kommentarer:

Thérèse sa...

Ser gott ut. Tror att dom heter Limabönor på svenska. Håller med om att dom är goda.

Brukar förresten läsa din blogg men har varit lite slö när det gäller att kommentera

Linda sa...

Hej Thérèse - och detsamma (läser men är slö på att kommentera numera). Det var så enkelt som limabönor, alltså. Jag ska försöka hitta dem här (vilket kanske inte alls är svårt, bara jag som är lat).

Angelika Nilsson sa...

Hej!

Som en sann bönälskare tänkte jag att jag skulle reda ut begreppen lite. Bönan på bilden är såklart edamame utan skida, vilket är lika med en färsk (i betydelsen 'icke torkad') sojaböna.

"Butter bean" är något så hederligt som bondböna på svenska. Den köps ofta i torkat tillstånd och är större, plattare och brun till färgen.

Happy beaning!

/Angelika

Linda sa...

Så det är alltså ingen limaböna alls? Har det varit så enkelt som en sojaböna utan att jag har förstått det? Men herregud, skärpning på den här vegetarianen! Tack Angelika!

Mikusagi sa...

När man äter dem som snacks, skall de vara kokta och mjuka då? Eller torkade? Råa? Rostade?