08 april 2008

Nörderierna tar över min hjärnverksamhet

Jag befinner mig längre söderut än jag brukar och har redan fått lappsjuka. När jag får lappsjuka börjar nörderierna i mig ta över. Så förbered er på fullständigt meningslöst inlägg - det är bara att hoppa över, inga restips finns ens i närheten av det här.

På kontoret i Stockholm har på sista tiden våra respektive favoritserier tradeats omkring. Efter Katarina, Hannah och Lotta har turen kommit till mig att låna Sofies Lost-boxar, någonting som orsakat maraton-tv-tittande i vårt hushåll.
I söndags flydda vi den bittra bakfyllans onda dimmor med att se si så där nio avsnitt på raken och säsong 1 är nu plöjd på totalt någon vecka. Det är inte riktigt hälsosamt. Nu har jag hela huvudet fullt av Lost.

Jag vet inte om jag håller med om att det är en så intelligent serie som alla vill påstå, men visst är det spännande och jag är särskilt förtjust i karaktärerna Jack, Sawyer, Sayid och Locke (inga av brudarna, varför finns det inga spännande brudar i min värld?).

När ett nörderi plötsligt sedan visar sig kunna kombineras med ett annat, då tar det hus i helvete i Lindas hjärna. För efter att Trent Reznor hälsat på på inspelningsplatsen på Hawaii i slutet av förra årets världsturné ryktas det om att han ska dyka upp i serien.

"Trent posted this picture on his blog with the title '?'. That could either be a shout-out to Lost fans referencing the infamous Eko centric episode of season 2. Or it could be a challenge: 'What do you think this mens?'. Two obvious Lost lead cast member chairs flank a generic chair which has an uneaten lunch, an umbrella, and an overturned coffee cup. Could it be that Trent is telling us, in a very subtle way, that he stopped by the set and wound up guesting as an extra? Stranger things have happened."

Teaterintresserade Trent har planer på att göra en tv-serie av Year Zero-världen som han skapade till skivan med samma namn, något han pratat ihop sig med folket bakom Lost om att göra. Vem vet vilka spännande saker det kommer att leda till i framtiden? Det påstås t.o.m. vara "confirmed" att Trent ska spela... någon, i Lost. En annan klick gissar att Trent ska spela Jacks tvillingbror. Ja, det hade ju nästan fungerat.
(Sedan "vågar" jag inte leta efter mer info eftersom jag trots allt inte sett så mycket av helheten ännu. Jag avskyr att få reda på saker i förväg, särskilt i en serie som så gott som till 100 procent är uppbyggd på överraskningsfaktorn.)

Long lost brothers?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha ha, du är rolig!

Caro sa...

Kanske dags att börja kolla på Lost igen då?
Kollar till och från...men jag verkligen tröttnat. Bara Trent kan få mig att börja kolla på den igen ;)

Linda sa...

Ja, eller i.a.f. de avsnitt Trent då kanske-eventuellt-vi-får-se dyker upp i. Jag är dock lite skeptiskt till att det verkligen blir så, han är nog bara ett fan av serien och passade på att hälsa på när han ändå var i faggorna. Hur länge orkade du titta? Vi har som sagt bara sett säsong 1 och än tycker jag att jag vill se fler avsnitt, men de flesta jag pratat med har hunnit ge upp. Och en tjej på mitt jobb tyckte att det var så många avsnitt att hon inte orkade titta, trots att hon tyckte att det var spännande, så nu läser hon plot summaries på nätet istället :P

Martin J Frid sa...

Nörda på du, det skadar inte. Jag minns vansinneshyrandet av Twin Peaks, när man typ trodde att avsnitt 14 skulle avslöja ALLT.

Bodde då i Green Heights vid Tokyo Dome i Suidobashi i centrala Tokyo, och bara MÅSTE hyra David Lynch senaste. Gillar honom fortfarande.

Linda sa...

Åh, men Twin Peaks tillhör fortfarande mitt nörderi! Andreas fick The Golden Edition i julklapp och den har t.o.m. plasten om sig fortfarande, så vördnadsfulla vi känner oss inför denna en av världens bästa tv-serier. Lynch är något av en husgud faktiskt.
Annars tycker jag egentligen bara att The Sopranos och Six Feet Under håller måttet i fråga om att vara bra tv-serier. Det mesta andra handlar i grund och botten bara om underhållning.