28 juni 2008

"Welcome to Japan!"

Inget regn, det får vi se som ett varmt välkomnande! Det har varit en väldigt lång resa och den blev nästan längst när vi väl nått Tokyo. När man är väldigt, väldigt trött är det inte direkt enkelt att släpa allt sitt tunga bagage mellan en massa olika tunnelbanestationer utan rulltrappa i het fuktig värme. Efter att ha skrivit på hyreskontraktet i Gotanda (Yuri bjöd oss på iskallt grönt te, heja Japan!) lyckades vi så slutligen lokalisera vårt hus i Hiroo och börja pusta ut. Att resa i över ett dygn är verkligen inte rekommenderat - men å andra sidan får man ju en massa annat bra, som att vara i Tokyo, på köpet!

Uppkopplingen i lägenheten fungerar inte som den ska (d.v.s. inte alls), men det ska komma hit någon tekniker från NTT på måndag. Vi har en vaktmästare i huset (han pratar bara några få ord engelska och försöker ihärdigt få oss att förstå vad han menar genom att upprepa vad han säger på japanska om och om igen) men han är otroligt hjälpsam på alla sätt och vis. Vi får hoppas att det löser sig!

Finns mycket att berätta och skriva om, men just nu är vi på väg ut på stan och senare ikväll vankas middagsparty med vänner i Shibuya. Den som väntar på något gott...

Inga kommentarer: