14 juli 2008

WTF?!

Det finns så mycket underligt i den här lilla staden att jag knappt vet var jag skulle börja ens om jag skulle försöka. Men det här...

... en friggin' HITLER-TEKANNA tar kanske ett par prisen (den står i en monter på The Filth and the Fury i Harajuku om någon har slut att ta sig en egen titt). Den är så tacky, så underlig, att jag inte ens tycker att det är smaklöst. Jag tappar bara orden lite och kan inte hjälpa att göra en konstig koppling till Gösta Ekmans porträtt av Pablo Picasso i Hasse & Tages surrealistiska komedi Picassos Äventyr (1978).

Mitt bland den andra "konsten".

7 kommentarer:

Pumita sa...

Den skulle jag inte vilja dricka afternoon tea ur... om jag nu gjorde det. Jag håller mig till kaffe.

erik sa...

Allt finns i den staden. Den mest skruvade hjärnan kan komma på någonting i fantasin, men det finns att köpa i den där staden.

Linda sa...

Ja, jag vet inte, jag tycker nog att använda tonårstjejers trosor som man kan köpa med tillhörande blek polaroidbild är värre än en Hitler-tekanna... Även om jag inte är vidare värst intresserad av den här heller :P

Erik-san sa...

Den lilla vasen brevid pa bilden var ocksa ratt kul/bisarr - Ebola...

Alexandra sa...

Visst ar det konstigt att det bara ar okej att gora sig "lustig" over Hitler i dom landerna som var pa "fel" sida. Har i Italien ar det helt ok att skamta om Hitler och Mussolini medans det i Sverige skulle vara helt oacceptabelt att gora en hitler halsning ens pa skoj.

Karin sa...

Du presenterar Tokyo som det enorma kakbord det är och jag som tidigare Tokyo-bo längtar tillbaka som aldrig förr. Jag måste tillbaka och det snart. Tack!

/K

Linda sa...

Karin, vad härligt! Staden vill säkert att du kommer tillbaka snart också ;)