24 december 2008

God jul!
För trots att den stora dagen inte firas förrän i morgon här i USA, liksom för våra vänner från London, är det trots allt julafton i dag för mig och Andy. Vi ska just ge oss ut för att inhandla all julmat till vår lilla fest i morgon. Joel och Johanna har nämligen lovat att laga ett gigantiskt veganskt julbord; vi slipper eftersom vi kör. Under tiden de står i köket funderar vi på att ta en avstickare till Orange County, jag är pepp på att se Laguna Beach och Newport Beach. (Johanna menar att lika illa berörd som hon skulle bli av att se de 7 000 (!) hemlösa som bor bara i downtown, i trasiga igloo-tält på trottoarerna, skulle hon bli av att se alla orimligt rika människor i OC - och egentligen så har hon ju alldeles rätt).

En otroligt bra sak med GPS:en är att det går att slå in "points of interests" på den, vilket gör att man kan hitta restauranger, affärer och vad-som-helst i närheten av var man befinner sig, platser man aldrig skulle veta om annars.
Det har bland annat gjort att jag och Andreas sent på kvällen hamnat i en liten, liten håla där alla hus hade "Support our troops"-dekaler och fullständigt maaaad christmas decorations i sina trädgårdar. Vi var tvunga att stanna och bara glo (bokstavligt talat) för att vi inte kunde tro att det var sant. Röd-grönt blinkande epelepsi-anfall deluxe med jultomtar, snögubbar på motorcyklar, renar och en full-size plast-krubba. Vi hade självklart just då lämnat kameran på vårt motellrum för natten, och jag har förgäves försökt googla motsvarande men inte lyckats hitta någon bild på något ens i närheten så crazy...

För övrigt hamnade vi i hålan på en litet pasta house med fantastiskt god manicotti, där alla hade blonderade hockeyfrillor och oformliga jeans. Vi fick höra att "you've come a real long way from home", och minst sagt, det kändes väldigt exotiskt.

Amerikansk juldekoration, light version.

Inga kommentarer: