02 mars 2009

Drömboende?

Det byggs så det knakar i Tokyo. Med strax över 1 000 skyskrapor kommer staden på fjärde plats bland världens städer med flest dito (bara New York, Toronto och Chicago har fler). För närvarande är ett 100-tal under byggnadskonstruktion, med mellan nio och 55 våningsplan.

När jag och maken kom ned till ön Toyosu i Tokyo Bay senast upptäckte vi att det stod en helt ny skyskrapa intill hans gamla universitet.
Toyosu Tower ligger med magnifik utsikt över bukten och centrala Tokyo, särskilt om man lyckas knipa en av lägenheterna med panoramavy.

Shimizu Corporation står bakom den 44 våningar höga byggnaden med 840 lägenheter som kommer att stå klar senare i år. Jag vågar inte ens tänka tanken på vad ett boende där går loss på, men vilken dröm att kunna leva så där... Nybyggt och fräscht med världens mesta stad bokstavligt talat för fötterna. Jag har inte varit inne i själva Toyosu Tower, men att döma av hur Tokyo förför ens blick från universitetets fjortonde våning kan det knappast vara sämre än... Tja, svindlande.


3 kommentarer:

glokala birgitta sa...

Svindlande var ordet...
(Synd att jag själv lider av denna åkomma. Jag kommer ju aldrig att kunna hälsa på!)

Kenji sa...

Och jag skulle gärna bo här:
http://www.atlas-club.com/bukken/nakameguro.php

Naka-Meguro Atlas Tower (i Naka-Meguro såklart!).

Linda sa...

Nåja, glasväggarna skulle nog göra sitt till för att mildra ;)

Atlas Tower i Naka-Meguro är verkligen inte illa heller (liksom väldigt många andra skrapor i Tokyo...). Jag blir alldeles matt av att titta på konceptbilderna bara...