22 februari 2007

Dumheter

Jag inte låta bli att bli lite chockad när jag nu råkar ha tv:n på i bakgrunden. Jag har om och om igen tänkt att jag ska gå in och stänga av den, men det har inte blivit av. Det är någon form av idiotiskt ring-och-gissa-så-vinner-du-kanske-pengar-program.

X får frågan: "Vad var det för djur som lurade Adam och Eva i Edens Lustgård?"
X svarar: "Ekorre."

X får frågan: "I vilket land kan man se Eiffeltornet?"
X svarar: "England."

Men seriöst, människor!

6 kommentarer:

Anonym sa...

HAHAHAHAHA! Är det där sant?
Ok för att många inte vet mycket om mycket, men vem fan har kunnat missa att det var en orm som lurade Eva i paradiset? Och faktiskt, ja faktiskt, vem har kunnat missa att Eiffeltornet ligger i Paris? När man har skrattat färdigt åt idiotin blir man nästan lite mörkrädd...

Anonym sa...

detta är inget att skratta, det finns människor som inte vet detta, och det finns människor som tror en eller inte vet en hel massa med annat också, läs bara tjuvlyssnat.se. Senaste tiden är en person som inte kunde svara på en provfråga för att hon inte visste vad konsekvens betydde ett "fint" exempel.

Det sades att det kulturella var hippt i höstas här i Sthlm, kanske kan det intelligenta bli hippt snart. Hemskt att det skall kunna vara hippt att vara intelligent, men i brist...

Det är synd att det är ok att kritisera så mycket, men när det gäller personers intelligens är det tabu. Exempel, på univ. verkar det vara helt ok. att kritisera ett avancerat språk, för att det är jobbigt att läsa. Men jag kommer ramla av stolen den gången då en professor säger "att det här är för låg nivå av svenska, du måste lära dig skriva en högre nivå av svenska". Det logiska i detta förhållande kan ifrågasättas.

Linda sa...

Jag såg en intervju med Ebba Witt Brattström på Kulturnyheterna igår som sa att nivån på universitetsstuderandes svenska sjunkit drastiskt på bara 20 år. Tyvärr tror jag att det är sant.
Men att ha en intelligensdebatt känns infekterat redan innan den börjat...

Anonym sa...

Så här i den absoluta sluttampen av min univ. utb. kan jag säga att jag överlag är riktigt besviken på nivån. Och nivån som krävs för att ta sig igenom en utb. är ibland uppseendeväckande. Självfallet har det stått mig fritt att välja vilken nivå jag vill lägga mig på, och det har jag gjort också, men jag studerar inte i ett vakuum.

Anonym sa...

Nu ska jag krångla till det...

Man kan vara väldigt intelligent men av olika skäl inte haft tillgång till faktakunskaper som vi tar för givna och anser vara allmänbildning. Allmänbildning har inget speciellt med intelligens att göra... Varför ska till exempel en skärpt indisk kvantfysiker känna till bibliska skapelsemyter? Ormen i paradiset, självklar för den kristna delen av allmänbildning - men det finns förmodligen hekatomber av kunskaper om asiatisk geografi och kultur där vi lätt skulle göra bort oss och en, säg, laotisk högutbildad kollega skulle baxna över hur obildade vi var. Men varken han/hon eller vi skulle med det här ha bevisat eller motbevisat själva intelligensen...

Och så var det det där med OLIKA FORMER AV INTELLIGENS: social, emotionell, matematisk, holistisk. Vad är inteligens egentligen.

Ekorren och Eifelltornet... Dt var inte så att Fredrik och Filip varit framme och själva vitsen var att det skulle, i vårt sammanhang, VARA absurt?

För övrigt har Kerstin Ekman, en av mina absoluta favoritförfattare, försvarat sitt "svåra" språk med att hon avskyr att underskatta sina läsare. Jag tror hon, liksom Erik och LInda, är på rätt spår - vi måste börja kräva lite ansträngning! Vad ska annars konsekvenserna (sic!) bli??

Anonym sa...

jordan 4
jordan outlet
jordan shoes
hermes outlet
off white
yeezy
jordan outlet
off white t shirt
fear of god outlet
bape sneakers