03 juli 2007

Det japanska året

Fortsätter med den matnyttiga informationen. För er som planerar Japan-resor kan lite insyn i hur det japanska året se ut säkert vara skönt att ha. En annan har ju hamnat i Singapore precis under den värsta regnveckan på hela året p.g.a. dålig planering. Vad jag minns? Tja, vattenpölar till anklarna, genomvåta kläder och iskalla köpcentrum (att vara genomvåt och vistas i AC är ingen bra kombination).
Som sagt, en artikel på BP om det japanska året finns att läsa fr.o.m. nu.

4 kommentarer:

Carro sa...

Tack för en bra artikel! Nu är det klart att jag åker på språkkurs i Kyoto till okt och då är din guide bra för att veta vad man ska packa för kläder och kolla när loven infaller på skolan.

Förresten, har du tips på en bra resguide? Jag vill ha en koncentrerad på Tokyo och en över hela Japan. Tacksam för svar, som alltid.

Linda sa...

Carro, du kommer att åka på en av de bästa tiderna på det japanska året, helt klart. Oktober är sensational! Speciellt om du är i Kyoto, du kommer garanterat att smälta av skönhetsintrycken i alla tempel och trädgårdar när träden står i brand.

Hm, jag skulle nog säga Footprint. Jag har själv använt mig av Lonely Planet mycket, men tycker nog sämre och sämre om dem om jag ska vara ärlig. Känns lite som om de börjat leva så mycket på sitt rykte att deras research inte alltid är så grundlig längre. Footprint har även något av en ekologisk profil, så att man kan resa och lämna så få ekologiska sår efter sig som möjligt. Det tycker jag är super!

Carro sa...

Tack för ditt svar! Jag längtar verkligen dit och tiden kan liksom inte gå snabbare. Jag orkar inte vänta...

Footprint låter vettigt. Om inte annat finns det en guide över Tokyo som heter Time out som gavs ut iår. Ingen erfarenhet av just Time out, men får nog dra mig till Akademibokhandeln och bläddra lite i den för att kolla läget.

Linda sa...

Time Out är bra! De är sjukt uppdaterade oftast, så det är nog inte ett helt tokigt val alls. Det är verkligen en djungel när det kommer till vilken guide man ska välja...