18 juli 2007

Nordkorea vill läxa upp Japan

Enligt Japan Today har Nordkorea skickat brev till FN för att be om en utredning av hur Japan behandlar koreaner i Japan... Jag är inte alls insatt i om det är ett behov som finns (mycket möjligt?), men kan inte hjälpa att tycka att det känns aningen paradoxalt att Nordkorea 1) vänder sig till FN, 2) för att de skulle bry sig om några mänskliga rättigheter. Vad lever ni i för universum?

3 kommentarer:

virvla sa...

tydligen är koreaner andra klassens medborgare i Japan, svårt att få jobb etc. även de som är födda i japan, det spelar tydligen ingen roll.
jag läste om det när jag läste koreansk historia men nu har jag glömt det mesta, jag kommer dock ihåg att japanerna har varit väldigt grymma mot dem.
dock. så håller jag med dig ang. nordkorea, FN och mänskliga rättigheter!

Thérèse sa...

Jag såg en dokumentär om nordkoreaner i Japan för några år sen. Tydligen behandlas dom rätt illa , har svårt att få jobb, bostad etc. trots att många av dom är födda i landet. Så att utreda eller påpeka det är säkert bra men visst känns det lite paradoxalt att Nordkorea ska prata om mänskliga rättigheter

Martin J Frid sa...

Till Sydkorea är det i stort sett omöjligt att fly från Nordkorea. Kommunist-Kina har som policy att helt enkelt skicka tillbaka de nordkoreanska flyktingarna, som raskt hamnar i fångläger-arbetsläger. Det är väl det som Pyongyang helst vill, medan Tokyo låter dem stanna här i Japan. Klart det klagas.