23 januari 2008

Califooorniaaaa, here we coooooome!

Hallelujah, we're so on our way! Jag har drömt om Kalifornien i åratal (hela livet kanske, man tänkte ju "Beverly Hills, Beverly Hills, Beverly Hills" redan när man var en pytting som lekte med Malibu Barbie) och nu har vi äntligen bokat en resa tur och retur till San Francisco. Det ska hyras bil och cruisas längs Highway 1 ned till Los Angeles och hinner vi stoppar vi in San Diego också. Och varför inte Mexico när vi ändå är i farten? Och Las Vegas på vägen tillbaka till San Francisco?
Jag har inget grepp om avstånden (som jag vet är långa) och eftersom jag inte har det tycker jag att det är fritt fram att drömma! Det är kanske då man hittar lösningarna som gör att man faktiskt tar sig dit.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Ah du, får man hänga med i bagageluckan? Big Sur, Monterey, Carmel... Det Big Sur jag en gång läste om i Kerouacs bok med samma namn och såg i filmen The Sandpiper om fritt bohem/konstnärsliv i hembyggda timmerkojor vid den branta, vilda, knappt bebodda kusten... ja, jag inser att det präglat drömmar hela livet.

Kör försiktigt! Njut!

Birgitta sa...

Det var Birgitta som råkade bli anonym - sorry!

Anonym sa...

Hej! Ville bara säga att jag gillar din blogg skarpt & undrar om jag kan länka till dig? Planerar Japanresa (tokyo) i december i år med mina Mangafrälsta barn o blev superglad åt att att hitta din blogg med alla kanonkrönikor!

Tack!

Kim
http://qrious.blogg.se

Linda sa...

Jag förstod nästan det, du ;)
Vi får prata Kalifornien innan vi rör på oss - det är ett bra tag kvar... Big Sur verkar så häftigt. Det mesta i Kalifornien verkar häftigt.

Och Kim, självklart får du länka till mig. Hör av dig om du har frågor eller vill ha tips inför er resa i december. Det finns ju minst sagt en hel del manga i Tokyo ;)

Reine sa...

Jag rekommenderar att du besöker allt på din lista! Har själv åkt från San Francisco via Highway 1 ned till LA och San Diego, och sedan vidare upp till Las Vegas. Det tog ungefär tre veckor, men då hann jag spendera mycket tid i städerna längs vägen.

Anonym sa...

Hej igen,

Tack för snabb respons! Kul :-) Har lagt upp en länk till dig nu! Du får supergärna tipsa om bra hotell till vettigt pris i Tokyo o om du har tips på en bra guideförmedling...letar febrilt! Jag gillar att boka saker själv. ;-). Vi tänkte stanna 2-3 veckor beroende på vad vi landar på för slutsumma. Vi har lite idéer om vad vi vill se så det ska bli undebart att ÄNTLIGEN komma dit! Längtar verkligen! :-) Kim qrious.blogg.se

Linda sa...

Reine, det känns verkligen som om vi borde passa på, "när vi ändå är där". Det som eventuellt talar emot det är att vi får för lite tid på de diverse platserna och/eller att det kostar för mycket med att hyra bil så länge... Jag har verkligen ingen aning om vad det kostar att hyra bil? Fast det kanske borde bli billigare om man hyr längre? Det är sådant som ska planeras. Har någon tips på en bra roadmap är det mycket välkommet!

Kim, hotell är nog min allra största svaghet när det kommer till Tokyo/Japan. Jag har ju inte bott på hotell där själv, bara i lägenhet... Hur man hittar mer permanent boende kan jag alltså tipsa om, det vet jag hur man gör ;) Men jag tycker dock att man åtminstone ett tag ska testa att bo på ryokan, ett traditionellt japanskt inn. Det gjorde jag i Kyoto och det var guld!
Hur är det annars med siter som www.hotels.com?

Andreas sa...

ah, nu kopplade jag OC-referensen i rubriken, hehe :D

Marie-Louise sa...

Ha det så himla roligt på Kalifornien-trippen. Och en sväng förbi Las Vegas är absolut värt de extra timmarna!

Linda sa...

Andreas - haha ;) Vi får bränna lite skivor och ha den i bilen :P
Eller kanske inte.
Men däremot en massa schysst US-refererande musik. Och att cruisa i den kaliforniska öknen med soundtracket till Electroma är väl ett måste, antar jag? Och lite Rob Zombide på det :D

Marie-Louise, tack! Det är ett tag kvar till vi åker, men det känns redan spännande och exalterande :)