25 januari 2008

Matnyttiga tips

Med jämna mellanrum får jag mail från människor som är på väg till Japan och vill ha tips på olika saker. Ofta inser jag att det är sådant som helt saknas i bloggen, här blir jag lätt egocentrerad och skriver om sådant som kanske är kul att läsa om men sällan är av substans för någon annan än mig.
Kan ni inte ställa en massa frågor? Jag kan skriva upp svaren här och på så vis göra dem lättillgängliga för alla hela tiden. För vad undrar man egentligen om Japan och Tokyo när man ska åka dit? Det glömmer man visst när man har egen erfarenhet...

3 kommentarer:

sara sa...

jag ska till tokyo i mars, och undrar ifall du vet hur vädret är då, behöver man jacka eller kan man gå i t-shirt osv?
är det dyrt med kläder eller är det som i sverige?

mvh sara =)

Marie-Louise sa...

Hej!

Jag ska till Tokyo på torsdag för att göra praktik på svenska ambassaden. Ser jättemycket fram emot detta och har fått tips från alla möjliga håll.

Men något jag undrat mycket över är hur man lättast skaffar japansk mobiltelefon, och hur ska detta gå till när jag knappt pratar någon japanska?!

Sen läste jag också att det finns få bankomater för utländska kort. Hur får man ut pengar då? Går man till en bank eller?

Superbra blogg förresten! Mycket roligt att läsa.

Bijoruku sa...

Precis som Marie-Louise så undrar jag om pengar. Jag vet att de har infört att man kan ta ut pengar från 7-11. Har du prövat det i Tokyo?

Sedan så undrar jag hur prisnivån ligger på att äta mat ute; är det billigare än i Sverige?

Och hur är det inne på Narita Airport? Lätt att hitta och så?