14 mars 2008

På tal om Dita i Vogue Nippon...

... skickade Martin mig två foton av otroligt duktiga Steven Meisel (som en gång i tiden fotade de underbara bilderna till Madonnas SEX-bok) som var med i italienska Vogues decembernummer förra året. Är de inte sagolika? Marin uppmärksammar solfjädern och undrar om Meisel "försöker fånga den där innerliga känslan hos Klimt, cirka sekelskifte 1800-1900 då Japan
var väldigt på ropet...?". Mycket möjligt.


När jag ser sådana här bilder vill jag bara skriva ut dem på fotopapper och rama in dem. Jag älskar vackra foton och bilder. Även om språket ligger mig närmast är det alltid en fröjd att jobba ihop med bra fotografer som verkligen kan trolla liv till språket i en artikel. Och även om jag inte är världsbäst på att fota själv är det en syssla som verkligen roar mig. Dagar som den här, då jag mest sitter i photoshop och redigerar bilder till texter som jag tidigare skrivit, är väldigt rogivande. Eftersom jag inte känner någon personlig prestige inför bilderna blir kravet på mig så annorlunda. En nödvändig omväxling.

2 kommentarer:

mothersvea sa...

Nar jag fick syn pa det har forsta gangen blev jag jatte arg och trodde att det var en san dar grej "oj nu ska vi coola fashion people kolla subkulturer och tacka damerna med tatueringar for det ar ju lite coolt" och skrev ett argt inlagg om tatueringskulturen och att de uppenbarligen inte visste vad de holl pa med eftersom de blandat olika stilar hej vilt och att de helt enkelt var apfula, sen fick jag det saklart forklarat for mig genom en italiensk modeblogg att Det var Steven Miesels forsok till att inspireras och gora en modern tappning av Gustav Klimt och hans satt att dekorera kvinnorna i hans malningar. sa tji fick jag ;)

Linda sa...

Haha! :D
Men visst är de, oavsett inspirationskälla, vackra?