17 maj 2008

Fjärran i Italien

Mitt första rep till När & Fjärran var en guide till Venedig. Jag och Andreas åkte dit på spontanresa förra sommaren och älskade varje sekund i världens mesta turiststad. Jag har en bekant från Italien som flyttade till Venedig efter tio år i London och visst kan jag förstå hennes känsla av att "det händer ju ingenting här"; tempot i Venedig är sävligt, vemodigt, nästan lite romantiskt dystopiskt. Med andra ord perfekt för ett par med näsa för å ena sidan livets goda och å andra sidan livets avvigsidor. Som en saga med bitter eftersmak.

2 kommentarer:

mothersvea sa...

Venedig ar en utav de vackraste stader jag nagonsin besokt men jag skulle nog inte vilja bo dar. Jag har manga vanner dar eftersom jag trots allt ar ratt nara men det verkar helt dott pa kavllen.Och tank luftfuktigheten pa vintern...

Linda sa...

Mja, jag tror att jag förstår vad du menar. Jag minns att jag gick runt och kände det som om jag var i en saga samtidigt som jag "tyckte synd om" dem som faktiskt är bofasta där som måste stå ut med de befängda turistmassorna. Det måste liksom kännas som om man bor i ett museum.