29 juni 2008

Söndag, regn, fika och cykel

I dag har vi fått en smak av regnperioden. Det har med jämna mellanrum öst ned hela dagen. Det har vi dock inte låtit avskräcka oss. Med gott mod tog vi oss tidigare i dag ut på stan för att möta upp med Tomomi-sanColdstone Creamery vid Roppongi Hills. Det var egentligen en annan glassbar, med italiensk himmelsk glass som Chie-san tog oss till för två år sedan, som var vårt mål, men Coldstone fungerade utmärkt. Jag och Andreas åt chokladglass av storleken "I love it", men det hade definitivt räckt med "I like it". Det blev som en hel middag.

Vi rundade av med en långfika på Tully's. Verkligen jättekul att umgås med Tomomi-san igen! Jag och Andreas traskade sedan ned till Azabu-juban för att möta upp med Karen och köpa en cykel av henne. Hon och hennes pojkvän har bott i Tokyo i 2,5 år men är nu p.g.a. sina jobb på väg ut på nya äventyr och skulle därför sälja en del av sina ägodelar.
Vi fick cykeln för ynka ¥2 000 (typ 115 SEK) eftersom den var begagnad redan när de köpte den och även hade punka på framdäcket. Vi gick därför direkt till en cykelreparatör längre ned på huvudgatan och fick det fixat för ytterligare ¥840. Totalt en mycket bra deal som kommer att ge oss väldigt mycket frihet. Visst har Tokyo ett av de bäst utbyggda kollektivsystemen i världen, men jag står fast vid att cykel är det bästa sättet att ta sig runt i stan och även lära känna den mer på djupet. Nere i tunnelbanan ser man ju absolut ingenting av staden ovanför och hur stadsdelarna hänger ihop förblir på så sätt mycket av ett mysterium. I morgon ska vi komplettera köpet med ytterligare en cykel, det blir lite väl svårt att dela på denna enda...

Nu är vi hemma i Hiroo igen, ska äta middag och koppla av en stund. Jag är skakig av allt kaffe jag har druckit i dag och kan förhoppningsvis även använda den energin till att jobba en stund.

Inga kommentarer: