14 juli 2008

Romantik på hög nivå i Odaiba

Det finns tusen och en attraktioner i Odaiba, den futuristiska ö-stadsdelen i Tokyo Bay. Man kan hänga på Edo-onsen (d.v.s. ett onsen som är har tema Edo-perioden!), shoppa, käka och spela loss till tusen på varuhus som Decks Tokyo Beach, Palette Town, Aquacity och Venus Fort (som är byggt att likna en replika av en europeisk 1700-talsstad!), åka ett av världens största pariserhjul, arrangera massbröllop, gå på Museum of Maritime Science och... Ja, listan är väldigt lång. Många tycker även att det är en fest att ta sig dit med den högbelägna monorailen.

Jag och Andreas älskar att köra ett annat stuk. En av våra absoluta och ständigt återkommande Tokyo-favoriter är att cykla via Toyosu (där Andreas skrev sitt ex-jobb vid Shibaura Institute of Technology och där det finns en fantastisk matbutik) för att sedan köra picknick i Odaiba. Är vädret fint utgör det det perfekta storstadsmyset, mycket populärt bland par och så romantiskt att hjärtat hoppar över slag.

I går var det en av de absolut varmaste dagarna i Tokyo sedan vi kom tillbaka och hela staden var som i en fuktig dimma. Det hindrade oss däremot alls inte från att ännu en gång charmas av Odaiba och hade det inte varit för att kvällsluften ute i grönskan på en av småöarna till slut blev tjock av gigantiska äckliga insekter (urstockholmaren Andreas tyckte att det var jättekul att få mig att skrika saker som "tordyvlar!" och "ollonborrar!" med pipig skånska, mitt uttal av vissa ord är tydligen precis lika roligt nu som för fem år sedan) hade vi kanske suttit där än. Mest romantiskt blir det självklart efter solnedgången då Tokyos centrala skyline glittrar spektakulärt i vattnet medan underhållningsbåtarna gör livet regnbågsfärgat.
Har ingen aning om vad det är för båt, men den ser ju sjukt cool ut!Fuji TV Building liknar inte mycket annat.

After dark is when the real beauty sets in.

Nu leker Andreas med sin kamera och det är hög tid att ge sig av mot Shinjuku. I kväll är det izakaya med Esui-san och Naonori-san som gäller efterföljt av drinkar på Golden Gai.

Inga kommentarer: