26 juli 2008

What you say?

Jag ser fram emot den dag vi får de här i Sverige:

... d.v.s. en vending machine (shoppingautomat) med alkohol som du dygnet runt kan nyttja för en billig peng. I Tokyo finns det 400 000 shoppingautomater. Det innebär en automat per 20 invånare. Inte nog med det: varje år dyker det upp 1 000 nya drycker av olika slag som japanerna kan köpa. 1 000!! Hur kan det ens finnas så många drycker??

6 kommentarer:

Skrotet sa...

Någon alcohol får du inte ur dessa apparater efter 24.00 på kvällen då de blir obrukbara i ett antal timmar(kanske fram till 6.00). Detta är dock inget problem om man inte är barn då conbinis ligger utslängda precis överallt.

Fredrik sa...

Var det en "All your base" referense i titeln månne? =)

Linda sa...

Ah, ok, inte 24 timmar om dygnet då... Jag har faktiskt aldrig själv köpt någon alkohol ur dem själv. Och i "värsta fall" finns det ju, precis som du påpekar, överdrivet mycket conbinis och nattöppna mataffärer överallt ändå.

Fredrik, nej, faktiskt inte :) Däremot ett citat från låten Fifty-five med X Band ;)

Anonym sa...

I ett land dar du inte kan kopa huvudvarkstabletter eller starkol i mataffaren pga diverse "risker" sa tror jag det kommer ta flera 100 ar innan vi far se dessa i Svedala.

Linda sa...

Säg inte det. Jag tror visserligen inte att det här med shoppingautomater med alkohol kommer att ske ö.h.t. i Sverige, men m.t.p. hur diskussionerna går kring såväl Apoteket som Systembolaget vet man aldrig...

Birgitta sa...

Och jag minns med skräck de vodka-automater (fast det oftast mest var överjäst öl) som fanns i alla gathörn i t ex Tallinn på 70-talet. Inget kul alls. Men det funkade som dåvarande imperiet ville: det höll folk i schack. D v s man söp sig in i koma och glömska... och orkade inte odla kraften att påverka och förändra.
Men som vi vet använde inte alla automaterna på det viset. Och imperiet föll.
Fast det har ju inte Lilja och hennes kompisar nån glädje av. Inte än. De vuxna runt henne var för sin livstid (...forever...) skadade av bl a dom där automaternas utbud.
Det tar tid att utrota skevheter i samhället. Att både kunna plocka ut en burk ur automaten och orka med sin egen och allas vår vardag.
(Men aj... nu halkade vi in på den där politiken igen, som vi inte ville ha med i vare sig det här eller det andra inlägget en bit längre upp i bloggen...)
Tyst på mig!!