22 juli 2008

Middag på dårhuset

En av otaliga schyssta grejer med Tokyo är de oändliga möjligheterna att barhoppa. Jag älskar att barhoppa! Allra bäst är det när man kan temabarhoppa. Jag upprepar mig, men vi kan bara konstatera om och om igen hur underbart det är att vara i en stad där klubbandet inte behöver vara centralt för en galen utekväll: restaurangerna och barerna räcker mer än gott och väl för det.

Ställen som Vampire Café och Alice har jag redan skrivit om och för ett par dagar sedan hamnade vi på Alcatraz ER - Shibuya Medical Prison i Dogenzaka. Förutom faktumet att Alcatraz ER serverar riktigt schysst izakaya-käk som passar utmärkt till och med för oss vegetarianer (ok, pastagratängen med ost och svamp är kanske inte direkt hederligt izakaya-käk, men supergott! Vi beställde in över tio rätter, det fanns så himla mycket gott!) får stället pluspoäng för att:

- Personalen är klädd som sjuksköterskor och -skötare, fängelsevakter och mentalpatienter.


- För att man äter i ett bårhus, bakom galler eller i ett röntgenrum. Vi satt inlåsta bakom galler. En del av maten är även något experimentel, som t.ex. ostbrickan med fem ostar varav en okänd av dem är löjligt starkt kryddad. Du får helt enkelt hoppas att det inte är du som råkar stoppa den i munnen. Bu, det var förstås jag som fick den. Det råkade även vara något av det första jag stoppade i munnen under middagen och jag blev lite nojig att mina smaklökar skulle vara förstörda för allt annat gott, men tack och lov var det inte så illa: det var bara inte gott. Men roligt. Du kan även äta andra rätter som är formade som könsorgan, hjärnor och annat tokigt.


- Dricka drinkar som serveras i t.ex. nappflaskor, provrör och ett håligt dockhuvud (den heter "Brain Damage"). Andra drinkar måste blandas av dig själv med en batteridriven dildo till hjälpmedel. Det råkade naturligtvis Andreas ut för.

- För att du, beroende på om du ser det som tur eller otur, bokstavligt talat kan hamna mitt i ett dårhus när du som lugnast sitter och smaskar på din sjukhusmat. Ljuset släcks ned och så utspelas ett högljutt fängelsedrama med galna doktorer i clownmasker, ännu mer dårhuspatienter och kidnappning av middagsgäster som blir satta i rullstol och utsatta för mer eller mindre förnedrande "experiment".

Vi slapp vara med, men var förstås tvugna att krypa ut ur vår fängelsecell och titta på när en stackars japansk kille fick en jättespruta i rumpan av personalen.

Esui-san och jag med menyerna.

"Kampai!" Personalen ville gärna vara med på dricka öl-bild.

Drinken som kommer i en nappflaska var mycket god, intygade Esui-san.

Efterrätten kastade vi oss över: cheese cake och grönt te-glass med mynta.


Vill du också gå och käka och dricka i dårhuset? Hitta till:

Alcatraz ER - Shibuya Medical Prison
Harvest Building 2F
2-13-5 Dogenzaka
Shibuya-ku, Tokyo
Telefon: (03) 377 071 00

2 kommentarer:

Alexandra sa...

haha sa galet, vilket tips! Den adressen ska jag spara for framtida bruk!

Linda sa...

Absolut! Du måste gå dit när du kommer till Tokyo senare i år :D